MONTERING AF GLAS KALVEBOD FÆLLED SKOLE

Ude på Amager er man ved at bygge en nye kommuneskole der skal huse op til 800 elever. Dette kræver selvfølgelig en stor gymnastik / sportshal. Hele sportshallen skulle beklædes med glas fra top til bund og der var meget begrænset plads

A.Sømod blev tilkaldt af en kollega da den eneste måde at få monteret de mange glas på en sikker måde var at bruge A.Sømods minikran Jekko 424 med flyjib og 4 på stribe sug.

De lange sider var relativ nemme at arbejde med, man skulle dog helst have kranen placeret i den helt korrekte position hver gang inden man løftede glasset op på den anden af, hvor kranen stod. Vi gjorde simpelthen det man kan kalder  ”stikker med kranen”, hvilket i normal sprog betyder man  får kranen ind igennem et hul for så at løfte byrden på den anden side.

Når kranen så var kommet ud på den anden side, kørte man spillet ned til suget som allerede sad på det stykke glas som skulle placeres i hullet. Da glasset så var kommet næsten helt op til hullet, hævede vi bommet som så gjorde at glasset gled lige ind i rammen og så kunne montørerne spænde glasset fast. Denne teknik brugte vi på lidt over 200 ruder.

Så kom de lidt svære ruder. På den de korte sider, måtte vi benytte flere typer maskiner udover minikranen.
Der måtte vi først hejse de 550 kg store ruder ind på 1. salen, derefter vende dem med vores Glaslift 550 for så at montere dem i rammen.

Da de var monteret gik vi videre til nogle brandruder som sad virkelig snævert. Der måtte vi bruge vores Glaslift 425, en mindre version af vores Glaslift 550 som løftede de 200kg brandruder 1,5 m op imellem etagerne, derfra tog vi glasset med alm. sug og minikranen som så løftede glasset det sidste stykke op i rammen.

Super kompliceret og udfordrende opgave, men blev løst sikkerhedsmæssigt helt korrekt og uden de store armkræfter da maskineriet kunne klare alle de hårde / besværlige løft.