MONTERING AF GLAS KALVEBOD FÆLLED SKOLE

Ude på Amager er man ved at bygge en nye kommuneskole der skal huse op til 800 elever. Dette kræver selvfølgelig en stor gymnastik / sportshal. Hele sportshallen skulle beklædes med glas fra top til bund og der var meget begrænset plads

En opgave vi stadig taler om og som vi er stolte af at have løst.

A.Sømod blev tilkaldt af en kollega, da den eneste måde at få monteret de mange glas på, var at bruge vores  Jekko 424 med et "4 på stribe" sug.

De lange sider var relativ nemme at arbejde med. Kranen blev placeret i den helt korrekte position hver gang inden man løftede glasset op på den anden af, hvor kranen stod. Vi gjorde simpelthen det man kan kalder  ”stikker med kranen”.
I normal sprog betyder man  får kranen ind igennem et hul, for så at løfte byrden på den anden side.

Når kranen så var kommet ud på den anden side. Kørte vi spillet ned til suget som allerede sad på det stykke glas som skulle placeres i hullet.
Da glasset så var kommet næsten helt op til hullet, hævede vi bommet som så gjorde at glasset gled lige ind i rammen.
Så kunne montørerne spænde glasset fast. Denne teknik brugte vi på lidt over 200 ruder.
Smooth!

Så kom de lidt svære ruder. På den de korte sider, måtte vi benytte flere typer maskiner udover minikranen.
Der måtte vi først hejse de tunge og store ruder ind på 1. salen, derefter vende dem med vores Glaslift 550 for så at montere dem i rammen.

Super kompliceret og udfordrende opgave, men blev løst sikkerhedsmæssigt helt korrekt og uden de store armkræfter, da maskineriet kunne klare alle de hårde / besværlige løft.

Vi har sidenhen været ude på Kalvebod Fælled Skole flere gange efterfølgende og udskifte glaspartier som er gået i stykker.